Оце так щучка

Оце так щучка

четверг, 15 июня 2017 г.


Тіло щуки сильно витягнуте і з боків трішки сплюснуте. Голова велика, подовжена, з великим ротовим отвором, розміщеним горизонтально. Нижня щелепа трішки довша за верхню. Щука досягає в довжину 1,5м при вазі 24кг і більше. Ця риба мешкає в прісних і солонуватих водах. В Україні не водиться тільки в передгірських і гірських річках.
Молодь щуки харчується планктоном, але досить швидко переходить до звичайного способу життя хижака. Цим рибам властивий канібалізм. Щуки ведуть поодинокий спосіб життя, постійно ховаючись серед водяних рослин.
Годується щука в день, ніч проводить в своєму укриті. Цікаво, що в щуки поганий зір. Вона розміщується поблизу місць, де збирається дрібна риба. Хижак придивившись і вистеживши свою жертву, стрімко кидається не неї і пожирає. Щука чудовий пловець, але на короткі дистанції.
Місця проживання щуки виявити досить легко, адже під час охоти на дрібну рибу вона веде себе дуже шумно.
Щука – це найбільш ненажерлива із всіх видів риб, що зустрічаються в нашій країні. Любить дрібну рибу (і не тільки дрібну), жаб, раків і мишей.
Вилов щуки починається з травня. В цей період бувають дуже гарні улови, ловити можна на протязі всього дня. Влітку щука клює гірше. Найкращий ж період – це осінні місяці (жовтень, листопад), коли риба інтенсивно годується з ранку до вечора. Тут гарного улову можна очікувати навіть о півдні. 
Щуку, як правило, ловлять на живця і спінінгом, зимою – на жерлиці. Спосіб рибалки на спінінг дуже зручний: немає необхідності в добуванні живця і його збережені. Достатньо придбати декілька штучних приманок (блешень). Їх дуже зручно зберігати – і кожну хвилину вони готові до подорожі на рибалку.

Комментариев нет:

Отправить комментарий